Brug for endnu en vækstpakke

Danfoss mener, at regeringen bør komme med ny vækstpakke for at bremse den økonomiske nedtur.Koncernen ønsker bedre mulighed for arbejdsfordeling.

Regeringen har gjort for lidt for at dæmme op for den voldsomme økonomiske afmatning. Der er behov for flere initiativer eller en vækstpakke, hvis Danmark ikke skal sakke bagud en række andre lande, hvor der er foretaget stærkere og mere håndfaste indgreb.

Det vurderer Danfoss, der absolut ikke deler nogle økonomers bekymring for, at flere økonomiske stimulanser kan få negative konsekvenser.

»Faren for en overophedning er stærkt overdrevet,« som Danfoss' adm. direktør, Niels B. Christiansen, formulerer det.

Brug for mere
Koncernchefen i Danfoss er overbevist om, at Danmark kommer til at gøre mere. Han henviser til lande som USA, Kina og Tyskland, hvor regeringerne er trådt til med massive vækstpakker og støtteforanstaltninger.

»Pilen peger nedad for Danmark, og jeg tror, regeringen må gøre noget mere,« siger Niels B. Christiansen.

Han roser garantiordningen til eksportvirksomhederne og renoveringspuljen på 1,5 milliarder kr. Det er blot ikke tilstrækkeligt.

Danfoss har hidtil forgæves forsøgt at få tilslutning til et forslag om t udvide mulighederne for at sende medarbejderne på arbejdsfordeling med supplerende dagpenge til halvandet år. I dag er det muligt op til 26 uger med dispensation, og det er for kort tid, mener Danfoss.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen har afvist ideen, men Danfoss har ikke givet op.

»De store produktionsvirksomheder ligger i Jylland, men det er som om politikerne ikke ser ud over Valby Bakke. Det kunne vi godt ønske os, at de gjorde,« siger kommunikationsdirektør Ole Daugbjerg.

Danfoss henviser til, at reglerne er mere lempelige i bl. a. Tyskland.

BRANCHENYT
Læs også