Let designerbærbar til hverdagsbrug

Acer har netop lanceret Timeline-serien af bærbare computere. De skal bevise at designerbærbare kan være økonomiske og køre op til otte timer på en opladning. Mød de nye modeller her.

Når der er krise er de fleste mennesker mere til FIAT end til Ferrari. Men derfor behøver man jo ikke at gå på kompromis hele tiden. Og når det kommer til bærbare computere er batteriet det sidste man bør gå på kompromis med.

Det må være rationalet bag Acers seneste serie af tynde, lette og økonomiske bærbare computere kaldet Acer Timeline.

For de tre modeller, som blev lanceret ved en event i København i sidste uge starter på priser under 5.000 kroner, en vægt på 1,6 kilo og en batterilevetid der ser ud til at strækker sig op til otte timer. Og det med en tykkelse på blot én tomme.

Timeline-serien kommer med en 13,3 tommers, en 14 tommers og en 15,6 tommers model og leveres med Intels low-voltage Core 2 Duo eller Core 2 Solo processorer, som er beregnet til at bruge mindst mulig strøm. Prisen for det lave strømforbrug er dog et fald i processorkraft, men modellerne med Core 2 Duo burde kunne leve op til de flestes forventninger.

Bevæger du dig af og til uden for dit trådløse netværks trygge rækkevidde kan Acer Timeline-serien også leveres med indbygget modem til mobilt bredbånd. Samtlige modeller har desuden Acers nye tastaturdesign, som umiddelbart virker som en klar forbedring i forhold til de forgående modeller.

Nye netbooks fra Acer
Udover Timeline-serien benyttede Acer også muligheden for at vise to nye interessante netbooks. Model 531 er en standard 10 tommers udgave i stil med den godt sælgende Acer Aspire One, men med et opdateret design der blandt andet byder på skrå kanter.

Acer havde desuden storebroderen til netbooks med. Den hedder Acer Aspire 751 og leveres den sædvanlige en Intel Atom processor, men også med en skærm på hele 11,6 tommer - og en opløsning på 1.366 x 768 pixels. Lige som Sonys ekstremt lette netbook Vaio P leveres Aspire 751 med Intel Z520 Atom-processor, som har en lidt mindre ydelse men som til gengæld bruger mindre strøm. Med et 6-cellet batteri kan Aspire 751 således køre lidt over syv timer på en batteriopladning, hvilket pcworld.dk´s første test ser ud til at bekræfte...

BRANCHENYT
Læs også