Nyt it-system til studie- og fisker-lån for milliarder

Systemerne, der styrer lån og tilskud for et to-cifret milliard-beløb, skal strømlines. Fiskeriet, studerende og landbruget er blot nogen af dem, som får glæde af det nye system.

Studerende, fiskere og landmænd er alle i samme båd, når det gælder tilskud og lån fra det offentlige - de administreres alle hos Økonomistyrelsen. Nu skal administrationen af ordninger på et tre-cifret milliardbeløb moderniseres.

Studielån og fiskerilån er to af de ordninger, som skal på et nyt system, som sparer op mod en tredjedel af udgifterne og gør sagsbehandlingen hurtigere.

Høj som lav får tilskud og lån fra ordninger, som Økonomistyrelsen står for driften af. Hidtil er det sket i en perlerække af it-systemer, som efterhånden er klar til at gå på pension.

Maria Bjaaland Larsen, kontorchef i Økonomistyrelsen, fortæller, at det nye system, der kaldes Sigma, vil føre til besparelser. Og samtidig vil de borgere og virksomheder, der har lån eller får tilskud, opleve en hurtigere sagsbehandling.

"Det er altid vigtigt med kort sagsbehandling, når det berører folks privatøkonomi eller en virksomhedsøkonomi," siger Maria Bjaaland Larsen. Hun forklarer, at de første ordninger vil være klar i det nye system i begyndelsen af næste år.

Gør det selv-system

..

BRANCHENYT
Læs også