Tørlast rekordrater skadelige for markedet

Tørlastraternes himmelflugt de seneste månder kan skabe store ubalancer på et marked, der ellers netop var ved at lande på benene efter flere måneders dramatisk fald.

Det siger Khalid Hashim, der er direktør for det thailandske tørlastrederi Prescious Shipping,t il shippingavisen Lloyd's List.

Direktøren frygter, at de rekordniveuaerne i Baltic Dry Index, der måler spotraterne for tørlastmarkedet, vil få rederierne til at standse skrotningen af gammel tonnage og vil få de nybygninger, der ellers er sat på hold, til at flyde ud i markedet.

- De grundlæggende forhold peger fortsat på en verdensøkonomisk recession med store jobtab, og vi venter, at det virkelig vil lægge en dæmper på det brandvarme Baltic Dry Index, siger Khalid Hashim til Lloyd's List.

Han peger på, at de høje rateniveuaer, der har sendt indekset op i 4291 i sidste uge, primært skyldes en midlertidig meget høj efterspørgsel efter jernemalm i Kina samt trafikpropper i kinesiske havne, der giver mangel på fri tonnage. De langsigtede konsekvenser vil være negative, idet det vil forsinke markedet i at finde en balance, forudser Khalid Hashim.

BRANCHENYT
Læs også