Trods dom er Bagger-show ikke slut

Dommen på syv års fængsel til Stein Bagger lukker ikke IT Factory-sagen. Nye retsopgør er på vej. I værste fald også for Bagger.

Foto: Lars Krabbe KRABBE LARS

Fredagens dom på syv års fængsel til Stein Bagger sætter første punktum i IT Factory-svindelsagen. Men dommen markerer langt fra afslutningen på den spektakulære svindelsag.

Allerede inden støvet har lagt sig efter slagsmålet mellem Stein Baggers forsvarer, Lars Kjeldsen, og anklageren, vicestatsadvokat Per Justesen, er kurator i IT Factory-konkursboet på vej med, hvad der kan blive en historisk sag om bestyrelser og revisorers erstatningsansvar.

Kurator Boris Frederiksen meddelte den 1. april, at han på vegne af kreditorer som Danske Bank, IBM og Sydbank vil kræve en »væsentlig« erstatning - angiveligt et trecifret millionbeløb - af KPMG, som ifølge Boris Frederiksen har udfærdiget årsrapporter for IT Factory behæftet med væsentlige fejl. Fejl, som kostet kreditorerne store millionbeløb.

I forbindelse med den netop overstående retssag kom det frem, at Stein Bagger har begået bedrageri og dokumentfalsk for 972 mio. kr.

Det er nogle af de penge, som Boris Frederiksen nu vil have KPMG til at ryste op med gennem et civilt søgsmål, som ventes påbegyndt inden sommerferien.

Også den tidligere bestyrelse i IT Factory, anført af Asger Jensby, er havnet i kurators skudlinje.

Asger Jensby anklages sammen med et andet bestyrelsesmedlem, den tidligere TDC-direktør Henning Børgesen, for væsentlige svigt og manglende tilsyn med Stein Baggers dispositioner som adm. direktør i IT Factory. Præcist hvilke krav der venter Asger Jensby og Henning Børgesen er dog uvist.

Den svenske kumpan

..

BRANCHENYT
Læs også