0

Spot på Låsby-Svendsens pantebreve

Konkurs kaster lys over omfattende handel med pantebreve i tvivlsomme ejendomme. Landsskatteretten vil have pantebreve vurderet.

Mandag blev den 79-årige handelsmand Jens Peter Svendsen erklæret konkurs i retten i Viborg, fordi han siden 2003 hverken har afleveret selvangivelser eller betalt en samlet skat for årene på 43 mio. kr. Foto: Casper Dalhoff.

Efter at Jens Peter Svendsen er erklæret konkurs med en skattegæld på et tocifret millionbeløb, kan den 79-årige handelsmand forvente en undersøgelse af sin omfattende handel med pantebreve.

Låsby-Svendsen blev for mere end 30 år siden idømt et års fængsel for systematisk bedrageri ved handel med pantebreve, og pantebreve udgør stadig en central og omdiskuteret del af Svendsens virksomhed.

Morgenavisen Jyllands-Posten har tidligere afdækket forhold i Jens Peter Svendsens virksomhed, som lignede proforma-handel med ejendomme og salg af værdiløse pantebreve for store millionbeløb til godtroende købere.

Netop den del af Låsby-Svendsens virksomhed vil blive set efter i sømmene, siger konkursboets kurator, advokat Boris Frederiksen...

Vil du læse mere?
Få adgang via din arbejdsmail
Har din arbejdsplads et Finans erhvervsabonnement kan du få adgang til alt indhold.
BRANCHENYT
Læs også