Myldretid i blanket-fabrikken

Det støjer, når 1,5 mio. SP-breve skal læses.

De konstante lynhurtige, flap, flap, flap og brummen fra elektriske kuvertåbningsmaskiner blandes med lyden fra Post Danmarks gigantiske sorteringsmaskiner, der arbejder i etagen under.

Denne onsdag eftermiddag runder stakken af breve 1,5 mio, og 18 medarbejdere åbner, scanner og triller tusindvis af breve rundt i orange kasser over cementgulvene. Først ryger de igennem brevåbningsmaskiner, der skræller kuverterne af svar-blanketterne, der bagefter stakkes og scannes på samlebånd.

Hver eneste kupon nummereres, så den kan genfindes.

Det er en nulfejls-proces. Og medarbejderne er håndplukkede fra Data Scanning, Post Danmarks datterselskab, til særlige opgaver som denne. Det er erfarne folk, der kan holde koncentrationen og humøret gennem det monotone arbejde. De arbejder i skiftehold døgnet rundt. Det gjorde de hele pinsen, og det gør de de næste tre uger.

Indtil nu har de åbnet og scannet 850.000 breve. Og langs væggen venter en halv million uåbnede SP-breve i køer af orange plastickasser. Det har været et stort planlægningsarbejde, for Post Danmark plejer jo at sprede posten - ikke samle den, som nu. Og der har blandt andet været behov for ekstra postkassetømninger rundt omkring.»Der røg en kupon med ned til kuverterne,« udbryder Ellen Dalsgaard Zdravkovic, kundechef i ATP, der er på besøg og fra svalegangen interesseret følger brevåbningsmaskinen, der sorterer blanketter fra kuverter. Blanketterne er et led i flere måneders arbejde.

»Vi burde lige løbe ned og samle dem op. Det kan jeg næsten ikke holde ud,« griner hun. Men mener det vist.

Mammut-opgave


..

BRANCHENYT
Læs også