Stadig flere huse kommer til salg

Udbuddet af boliger udvikler sig geografisk skævt.

På landsplan er udbuddet af parcel- og rækkehus til salg på internettet ved udgangen af maj vokset med 4.500 i forhold til for et år siden. Det fremgår af boligudbudsstatistik for maj 2009.

Men de overordnede tal dækker over betydelige geografiske forskelle. Således er antallet af sjællandske parcel- og rækkehuse til salg faldet i forhold til samme tidspunkt sidste år, mens der bliver stadig flere huse til salg i Jylland og på Fyn.

Også udbudspriserne, som de fremgår af boligannoncerne, udvikler sig geografisk forskelligt.

»Der er regionale forskelle på markedsudviklingen for parcel- og rækkehuse. Boligsælgerne i hovedstaden, Nordsjælland og Østsjælland sætter deres priser på salgsskiltet mærkbart lavere end sidste år. Udbuddet er også blevet mindre. En tilsvarende udvikling er endnu ikke slået igennem i Jylland og på Fyn. Udbudspriserne på huse er sat ned, men der er stadig et voksende udbud i disse landsdele,« siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Parcel- og rækkehuse med et salgsskilt har gennemsnitligt været på markedet i lidt over 7 måneder. Det er en forlængelse på mere end 2 måneder i forhold til sidste år. De længste udbudstider findes i Øst-, Vest- og Sydsjælland med 8 måneder, mens de er lavest i og omkring København med ca. 6 måneder.

Færre lejligheder


..

BRANCHENYT
Læs også