Dommens dag

Anklageren ønsker Stein Bagger idømt mindst otte års fængsel. Forsvareren anbefaler højst seks år. Dommen afsiges kl. 18.

Stein Baggers lange svindelrejse får i dag en afslutning, når Retten i Lyngby afsiger dom i danmarkshistoriens mest spektakulære sag om bedrageri og dokumentfalsk.

Efter en lynretssag på blot 10 timer trak dommer Søren Holm Seerup i går middag stikket ud til retssagen, der har kørt som en ren tilståelsessag.

Den tidligere direktør i IT Factory har erkendt samtlige 61 svindelforhold, som ifølge opgørelser har kostet banker, leasingselskaber og virksomheder et samlet tab på 735 mio. kr.

At Stein Bagger skal tilbringe de næste mange år bag tremmer, er han selv og hans forsvarer, Lars Kjeldsen, tydeligvis på det rene med. Spørgsmålet er alene, hvor mange.

Vicestatsadvokat Per Justesen lægger op til en historisk hård dom for økonomisk kriminalitet på mindst otte års fængsel.

Dermed fastholder anklageren, at han mener, at det er på sin plads, at retten gør brug af muligheden for at give Stein Bagger en tillægsstraf på 50 pct., fordi der er tale om mange og omfattende svindelforhold for egen vindings skyld.

Anklager: Ingen handel


..

BRANCHENYT
Læs også