Nyt felt rummer gas nok til 25 år

/ritzau/energi Fundet af Danmarks største naturgasfelt, Svanefeltet i Nordsøen, kan vende op og ned på fremtidsudsigterne for den danske selvforsyning med naturgas.

Ifølge Energistyrelsen kan feltet indeholde mere end 100 mia. kubikmeter naturgas svarende til gasforsyningen i 25-30 år, hvis Dong Energy, der ejer retten til fundet, beslutter sig for at hente gassen op, skriver magasinet Ingeniøren.

Efterforskningsboringen fandt sted i 2002 og var den dybeste nogensinde. Gassen ligger 5,5 km nede, og derfor er det både dyrt og vanskeligt at hente forekomsten op.

Ifølge efterforskningschef Arne Rosenkrands beslutter Dong Energy senere i år, om selskabet vil gå videre og lave en vurderingsboring.

Koncerndirektør for Dong Energys efterforskningsafdeling Søren Gath Hansen understreger over for Ingeniøren, at selskabet vil strække sig langt for at holde på Svanefeltet.

Hentes gassen op, vil det bringe den danske selvforsyningsperiode op på 35-40 år med det nuværende gasforbrug på cirka 4 mia. kubikmeter om året.

BRANCHENYT
Læs også