Udenlandske aktier: Konservative 2004-prognoser

Juli er typisk en trist måned for det japanske aktiemarked, og i år har ikke været nogen undtagelse. I de sidste uger er aktierne faldet markant, og fredag sluttede Nikkei-indekset 97,71 point lavere i kurs 11.187,33.

Tilbagegangen i juli tog sit udgangspunkt i den skuffende amerikanske jobrapport for juni, som blev offentliggjort tidligere på måneden, da rapporten samt andre ledende indikatorer gav det indtryk, at det økonomiske opsving var ved at miste pusten. Hvis denne tendens fortsætter vil det ikke være overraskende, at Nikkei-indekset kortvarigt falder under 11.000-niveauet, oplyste en af dagens handlende.

Under dagens handel var der især fokus på de teknologibetonede aktier efter regnskab fra softwaregiganten Microsoft i USA efter børslukketid torsdag. Microsofts 2004-prognose havde været noget konservativ, og det nagede investorerne, som frygtede en gentagelse, når de store kanoner såsom Sony Corp. og Sharp fremlægger regnskaber i næste uge. Handlen forblev ikke desto mindre tynd, da investorerne håbede, at de japanske regnskaber ville overraske positivt...

BRANCHENYT
Læs også