Aktier: Højere efter ny ZEW-indikator

Trods minusser først på dagen lykkedes det de europæiske aktiemarkeder at kæmpe sig op i positivt territorium efter uventet fremgang i den tyske erhvervstillidsindikator. Forskydningerne forblev dog begrænsede, da investorerne ikke ville tage alt for store chancer set i lyset af ugens hovedbegivenhed - den amerikanske centralbankschef, Alan Greenspans, tale til senatets bankkomite.

De europæiske forsikringsaktier trak først på dagen de toneangivende indeks ned i kurs, efter at forsikringsselskabet Converium i Schweiz havde varslet store tab i regnskabet for andet kvartal. Meddelelsen sendte en bølge af pessimisme gennem markedet, som forplantede sig i generelle kursfald i den europæiske bank- og forsikringssektor.

Medicinalaktierne klarede sig derimod væsentligt bedre, efter at Novartis havde fremlagt stærke tal for årets første seks måneder. Verdens fjerde største medicinalkoncern havde nemlig præsteret at udvide nettooverskuddet med næsten en femtedel. Fremgangen skyldtes, at koncernen havde forbedret sine margins og øget salget af en af sine førende medikamenter Diovan, som ordineres mod for højt blodtryk. Novartis steg tirsdag 4,60 pct. i Schweiz, mens andre medicinalaktier såsom GlaxoSmithKline og Roche sluttede henholdsvis 1,92 pct. og 3,25 pct. højere...

BRANCHENYT
Læs også