Valuta: Dollaren i vælten

Den amerikanske dollar nåede onsdag det højeste niveau mod euroen, den schweiziske franc og det britiske pund, idet markedsdeltagerne hurtigt skiftede favoritter, efter at USA's centralbanksdirektør tirsdag aften var yderst positiv i sin økonomiske rapport til det amerikanske senats bankkomite. Ved 16-tiden blev dollaren handlet til kurs 605,37 kr. mod 600,87 kr. tirsdag aften.

Markedsdeltagerne skruede op for efterspørgslen på den toneangivende amerikanske valuta i kølvandet på centralbanksdirektøren Alan Greenspans økonomiske halvårsorientering, som bød på flere positive overraskelser. Ifølge Greenspan er den økonomiske vækst nemlig så stabil, at nye rentestigninger kan komme på tale, selv om inflationen ikke i øjeblikket udgør nogen trussel. Derudover forsikrede han, at væksten nu var blevet så tydelig, at nedgangen i privatforbruget kun ville være et kortvarigt fænomen.

Den bekræftelse faldt godt i markedsdeltagernes smag, idet flere havde været bekymrede for, at Greenspan ville nedtone forventningerne til højere renter på grund af de seneste svage nøgletal. Tirsdagens begivenhed satte dollaren i et godt lys, da nye rentestigninger sikrer en bedre forrentning af midler placeret i dollars...

Læs også