Usikkerhed om Torms ejerforhold

Forvirringen om rederiet Toms fremtid steg yderligere mandag, da den græske aktionær Sanyo Hellas, meddelte, at selskabet ikke vil skille sig af med beholdningen af Torm-aktier.

To græske investorer opkøbte i april 2000 hver sin store aktiepost i Dampskibsselskabet Torm. Noget tyder på, at den ene part, Exploinvest Ltd., var parat til at sælge, om end der er gået kludder i kommunikationen med køberen. Forvirringen voksede imidlertid yderligere mandag, da Sanyo Hellas Holding, der kontrollerer Exploinvest, oplyste, at selskabets bestyrelse har besluttet ikke at sælge Torm-aktierne. Handelen vil i givet fald blive afgørende for Torms fremtidige vækstmuligheder.

Det overraskende salg til grækerne for tre år siden viste sig nemlig at blive en hindring for Torms ønske om at samarbejde med Norden om et fælles dansk storrederi. Norden følte sig ikke tryg ved det græske ejerskab og har med alle til rådighed stående midler søgt at begrænse Torms opkøb i Norden til den nuværende ejerandel på godt 33 pct. Med grækernes salg af en aktiepost på 16 pct. kan forhandlingerne ventes genoptaget...

BRANCHENYT
Læs også