Eks-chef undsiger Trælast-salget

Danske Trælast rendte tirsdag ind i, hvad der kan vise sig at blive en alvorlig forhindring for salget til den britiske equityfond CVC Capital Partners, da selskabets tidligere koncernchef gennem 17 år, Finn Sehested, på generalforsamlingen rettede en skarp kritik af ledelsen og dens planer om at sælge selskabet.

»Det er helt hen i vejret at sælge Danske Trælast nu. Det er et svagt aktiemarked, og min vurdering er, at selskabet sagtens kan klare udfordringerne selv. Nu bliver selskabet solgt for billigt, fordi Codan skal have nogle penge, men det kan umuligt være Danske Trælasts problem at sælge Codans aktier. Jeg vil bestemt anbefale aktionærerne at sige nej til tilbuddet fra CVC,« tordnede den tidligere direktør, som nu bor i Frankrig, men var fløjet hjem for at deltage i sin første generalforsamling i Danske Trælast siden 1999.

Codan vil sælge

Gennem de seneste fem måneder har Danske Trælast forhandlet med en række investorer, fordi Codan ville sælge sin aktiepost på knap 33 pct. af aktierne. Via opbakning fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond og ATP, som lagde 15 pct. oveni, blev trælasten sat til salg, og torsdag i sidste uge kunne CVC så præsentere sit bud på 171 kr. pr. aktie svarende til fire mia. kr. for hele koncernen.

..

BRANCHENYT
Læs også