Mærsk Data etablerer nyt selskab i udlandet

Sammen med Eurogate etablerer Mærsk Data nu et joint venture med hovedsæde i USA og afdeling i Tyskland. Selskabet skal levere IT-løsninger til transport- og logistikbranchen på global basis. Den første ordre er allerede i hus i form af en terminalløsning til havnene i Hamburg og Bremenhaven.

Global Transport Solutions er navnet på det nye selskab, som ejes ligeligt af Mærsk Data og Eurogate. Selskabet vil primært sælge eksisterende løsninger, som tilrettes den konkrete kunde. Løsningerne er udviklet af Mærsk Data USA eller andre leverandører med ekspertise inden for IT til transport- og logistikbranchen. Det drejer sig om IT-systemer til håndtering af operationer i havneterminaler, styring af depoter, trucking m.m.

- Etableringen af GTS sker som led i vores strategi om ekspansion på det internationale marked. Mærsk Data har forretningskendskab og ekspertise inden for transport- og logistik, vores løsninger har vist deres værd i markedet, og nu tager vi næste skridt og danner et partnerskab med Eurogate, som er en af de største og mest kompetente terminaloperatører i verden, siger adm. dir. Steen H. Knudsen, Mærsk Data.

GTS har allerede fået sin første ordre, idet Eurogate har valgt det nystiftede selskab som leverandør af en terminalløsning til de to største havne i Tyskland: Hamburg og Bremenhaven.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også