Direkte afkast på aktier større en obligationsrenten

Det ekstremt lave renteniveau, betyder nu at enkelte aktier er så konkurrencedygtige at de giver et større afkast end en obligationsinvestering, fremgår det af Børsen onsdag.

Samtidig er de første 35.000 i udbytter skattefrie, da de kun beskattes i selskabet., hvilket giver et yderligere incitament.

De aktier, der er interessante som alternativ til en obligationsinvestering er TDC, med et direkte afkast på 6,3 pct., NKT med 5,4 pct. og AO Johansen med 5,3 pct. Desuden giver DFDS, Radiometer, Nordisk Solar, og Brdr. Hartmann et direkte afkast på over 5 pct. Endvidere må bankaktier have opmærksomhed, når regnskaberne de kommende uger "tøffer" ind.

Aktieafkastet er dog behæftet med risiko, såfremt selskabernes indtjening eller udbyttepolitik ændres. Samtidig skal man være opmærksom på selskabernes cash flow.

En anden måde at betale pengene tilbage til aktionærerne er ved opkøb af egne aktier, og efterfølgende annullering. Ideen er at kursen stiger ved at der bliver øget efterspørgsel på selskabets aktier. Ikke overraskende er det denne form for tilbagebetaling direktioner og bestyrelser med optionsordninger foretrækker.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også