Pharmexa varsler 31 fyringer og nedprioriterer forskningsprogrammer

Pharmexa samler sine ressourcer omkring de 3 mest fremskredne udviklingsprojekter. På grund af de dårlige kapitalmarkeder har Pharmexa besluttet at nedprioritere en række forskningsprogrammer indenfor cancer og allergi, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse onsdag.

Denne fokusering betyder, at Pharmexas organisation må tilpasses. Pharmexa har derfor i dag varslet afskedigelsen af 31 medarbejdere, hvilket sammen med en række andre personalemæssige tiltag vil give en samlet reduktion på 30% af medarbejderstaben.

Hovedparten af afskedigelserne sker i forskningsorganisationen, men tilpasningen får ligeledes konsekvenser i en række støttefunktioner, såsom administration og IT, ligesom der foretages reduktioner i udviklingsorganisationen og ledelsen. I forbindelse med tilpasningen fratræder marketingdirektør Birger Borregaard.

Direktionen i Pharmexa består herefter af administrerende direktør Søren Mouritsen og finansdirektør Jakob Schmidt.

- Tilpasningen betyder en forbedring af vores budgetter for 2003, 2004 og 2005 med mere end 170 millioner kr. En væsentlig reduceret omkostningsbase giver os mere fleksibilitet og gør os mere attraktive overfor investorerne, og det er vigtigt i tidens
pressede finansielle marked. Biotekvirksomhederne vil kun kunne rejse begrænsede beløb på børserne de kommende år, og derfor skal vi passe endnu bedre på pengene, siger finansdirektør Jacob Schmidt.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også