Huspriserne er uændrede på real basis

Huspriserne faldt med 0,3 pct. i 4. kvartal I forhold til 3. kvartal, oplyste Realkreditrådet onsdag. Der er dog sæson i huspriserne således at husene kan sælges lidt dyrere i foråret og sommeren, når vejret er godt, mens priserne ikke er lige så høje, når vejret er lidt mere trist, skriver Danske Bank i en kommentar til tallene.

Tager man højde for denne sæsoneffekt, er huspriserne steget med 0,5 pct. Stigning var lidt mindre end de 0,8 pct., som Danske Bank havde ventet.

Huspriserne var i 4. kvartal 2,4 pct. højere end samme tid året før. Det er den laveste årsstigning i den periode, at Realkreditrådet har offentliggjort statistik for huspriserne. I samme periode er forbrugerpriserne steget med 2,7 pct., så inden for det seneste år er de reale huspriser faldet svagt.

Stigningen i de sæsonkorrigerede huspriser skal ses i lyset af den endog meget lave rente, som holder hånden under boligmarkedet. Danske Bank forventer, at renterne vil forblive på det historiske lave niveau i 1. kvartal i år, og derfor kan man godt forvente at se en pæn stigning i huspriserne i 1 . kvartal.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også