Ny lederuddannelse for virksomhedsejere

TEKNIQ og HTS Arbejdsgiverforeningen lancerer ny type lederuddannelse for medlemmer, der både fungerer som leder og ejer i deres virksomhed. Uddannelsen er den første af sin art, som imødekommer en gruppe, der hidtil har været overset som målgruppe for lederuddannelser.

- Det er manges drøm at have fødderne under eget bord og være selvstændig. Og for mange går det godt de første år. Virksomheden vokser, men arbejdet som ejer og leder af virksomheden skifter karakter. Der stilles nu større krav til ledelse og strategi, hvilket mange ejerledere ikke føler sig klædt godt nok på til. Derfor har vi udviklet en ny type lederuddannelse for ejerledere, forklarer udviklingschef Flemming Nielsen fra TEKNIQ, der er idémanden bag den nye uddannelse.

- Ejerledere er i en helt særlig situation i forhold til ansatte ledere. De skal kunne overskue alle aspekter af det at drive virksomhed. De skal også kunne forholde sig til spørgsmål om salg af virksomheden eller generationsskifte og de har ingen arbejdsgivere, de kan drøfte deres overvejelser eller problemer med.

TEKNIQ og HTS Arbejdsgiverforeningen har udviklet en uddannelse, der breder sig over alle aspekter af virksomhedsledelse. Det gælder økonomiforståelse, hvor der bl.a. sættes fokus på forholdet mellem virksomhedsøkonomi og privatøkonomi. Det gælder langsigtet planlægning, virksomhedsformer, lønpolitik, strategi, organisation, kommunikation, personaleledelse og overordnet ledelse.

Uddannelsen er opbygget af syv moduler á to dage og strækker sig over 9 måneder, hvor deltagerne bl.a. skal udarbejde et virksomhedsudviklingsprojekt, der strækker sig over hele forløbet.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også