Politiet efterforsker Plus Forsikring

Odense Politis bedrageriafdeling efterforsker nu, om der er begået kriminalitet i forbindelse med konkurssagen i Plus Forsikring. Finanstilsynet begærede selskabet konkurs 18. oktober, og siden har der været voldsom blæst om boet, der har 33.000 kreditorer, hvoraf langt de fleste er forsikringskunder, der har 117 mio. kroner til gode i selskabet.

Bedrageriafdelingen har indledt efterforskningen af sagen, efter at konkursboets kurator, advokat Poul Smith, har opfordret til det i et brev. I sit arbejde med konkursboet har kurator blandt andet konstateret, at Plus Forsikring to år i træk indtægtsførte præmieindtægter, som burde have været posteret i de efterfølgende regnskabsår. I regnskabet for 2001 bogførte man eksempelvis 20 mio. kroner, som først blev indbetalt som præmier i 2002.

Pyntede på regnskabet

Manøvren pyntede væsentligt på Plus Forsikrings regnskab og var blandt andet medvirkende til, at Finanstilsynet trods den voldsomme vækst i firmaet undlod at kigge mere kritisk på, hvad der foregik i det fynsk-baserede selskab.

..

Læs også