Industrien ramt af svage udenlandske konjunkturer

Industriens omsætning steg i de tre måneder til og med juli med 1 pct. på kvartalsbasis, oplyste Danmarks Statistik fredag.

Selv om tallene ikke er stærke er der dog fortsat en lille fremgang i forhold til de sidste par år, hvor fremgangen vel og mærke var markant. Dansk industri er ramt af den internationale afmatning, ikke mindst afmatningen i Europa er markant.

Handelsbanken venter, at europæisk økonomi vender i løbet af 2003, hvorfor omsætningen hen over efteråret må forventes at være stort set uforandret i forhold til i dag, hedder det i en kommentar fra banken.

Ordreindgangen steg i de tre måneder til og med juli med 1 pct. Ordreindgangen er hermed på linie med omsætningen og også her ventes et uforandret niveau i de kommende måneder. Før verdensøkonomien for alvor vender er der ingen grund til at forvente stigende dansk ordre- indgang.

En afledt effekt af de relativ moderate stigninger er, at det må forventes, at de markante stigningstakter i eksporten af industriprodukter vi har set de seneste måneder, igen vil aftage gennem efteråret.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også