Danmark kan tjene på ØMU-nej

Danske Bank udelukker nu ikke, at den danske rente kan komme under Eurolands. Det sker i en analyse kaldet Fokus Danmark.

Ved den seneste ØMU-afstemningen blev der ellers fra bank-side kraftigt advaret imod, at et dansk ØMU-nej ville koste danskerne mange penge i form af højere renter, men det modsatte kan altså nu overraskende vise sig at blive tilfældet. Iøvrigt på et tidspunkt, hvor der er et flertal i den danske befolkning for ØMUen.

Danske Bank venter, at Nationalbanken i løbet af de kommende måneder vil komme på banen med en selvstændig rentenedsættelse på yderligere 5 basispoint, hvis inflowet af valuta fortsætter og kronen styrkes over for euroen. Muligehden er, at rentespændet til Euroland indsnævres med 10 basispoint snarere end blot 5, hedder det.

Kronen er stærk fordi danske investorer har solgt udenlandske aktier og udenlandske investorer har købt flere danske obligationer. Derudover er der fortsat et stort overskud på betalingsbalancen og tilliden til økonomien generelt og til fastkurspolitikken er stor i markedet.

Danske Bank venter ikke på nuværende tidspunkt, at rentespændet til eurozonen skal helt ned i nul eller blive negativt, men der er ikke noget principielt i vejen for, at det kan ske, hvis det kraftige valutainflow fortsætter.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også