Handelsbanken: Højere dansk vækst end ventet

Den danske vækst i andet kvartal blev højere med en årsstigningstakt på 2,2 pct. højere, end Handelsbanken havde ventet. Det konstaterer bankens danske cheføkonom Bo Overvad i en kommentar til tallene.

Privatforbruget steg med 2,7 pct. på årsbasis, godt understøttet af pæne detailsalgstal og en markant fremgang i bilsalget. Handelsbanken venter en fortsat fremgang i privatforbruget i andet halvår, men dog ikke så stærk som i første halvår.

Det offentlige forbrug steg endnu engang mere end regeringen målsætning på 1 pct., nemlig 1,3 pct.. Det bliver en lang og sej kamp for regeringen at holde væksten i disse udgifter nede, en intention som de får meget svært ved at leve op til.

Investeringerne overraskede endnu engang positivt. De samlede investeringer var op med 3,7 pct. på årsbasis, på trods af et fald i boliginvesteringerne på 9,8 pct.. Fremgangen skyldes primært en fremgang i investeringerne i byggeri og anlæg samt maskiner og transportmidler.

Det er meget positivt, at erhvervslivet benytter den internationale vækstpause til at øge kapaciteten, det bliver der klart brug for senere på året.

Såvel eksport som import udviklede sig som ventet og i tråd med udviklingen på handels- og betalingsbalancen.

Indtil videre fastholder Handelsbanken sine forventninger til væksten for hele året på 1,8 pct. på årsbasis, men en oprevidering er under overvejelse.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også
Top job