Sydbank: Markant bedre SAS-regnskab end forventet

Regnskabet fra SAS var markant bedre end ventet, men alligevel vælger Sydbank at fastholde aktien på Køb og ikke foretage en opjustering til stærkt køb. Baggrunden for dette skyldes en fortsat stor usikkerhed omkring vækstudsigter for år 2002 og 2003, hedder det i en analyse fra Sydbank.

SAS kom ud af 2. kvartal med et resultat før skat på 1039 mio. SEK, hvilket var markant bedre end markedets forventninger på 238 mio. SEK. Den store afvigelse skyldes både lavere omkostninger og en højere omsætning.

Specielt overraskede det betydeligt, at SAS i kvartalet ikke har lidt under branchens generelle prispres. Derudover havde SAS lavere brændstofudgifter på ca. 200 mio. SEK målt på årsbasis. Men udsigt til en mergevinst på små 500 mio. SEK som følge af en lavere USD, fortsat restruktureringstiltag, faldende brændstofpriser samt en stigende yield ser fremtiden yderst lovende ud.

SAS tilbyder kunderne et globalt trafiksystem dels via egne ruter og dels via medlemsskabet af Star Alliance. Siden den 11. september 2001 er trafiktallene gradvist blevet bedre, hvilket skyldes den aftagende frygt for at flyve. Opsvinget er dog kun synligt på økonomiklassen.

Passagertrafikken inden for Business Class er endnu på et forholdsvis lavt niveau. Dette forhold skyldes nedgangen i de globale konjunkturer. Imidlertid forventer Sydbank en konjunkturopgang omkring 2. halvår 2002, hvilket vil resultere i en betydelig indtjeningsfremgang for SAS.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også
Top job