Opkøbsrygter i ABB

Svensk/schweiziske ABB faldt 7 pct. mandag, og nu vokser spekulationerne om at selskabet er ved at blive opkøbt - først og fremmest af General Electric, skriver svenske FinansVision tirsdag.

De finansielle problemer for Martin Ebner, ABB's største ejer, har skab et enormt salgstryk på aktien. Først og fremmest af de store hedgefonde, der lugter blod. Det er kommet så langt at Ebners fald ikke længere ses som et skrækscenario, men snarere som noget ønskværdigt.

- Det bedste ville være om han gik fallit og overdrog sine aktier som pant, siger Peter Näslund, aktieanalytiker hos Alfred Berg.

De banker, der ville tage aktierne i pant ville være mere langsigtede investorer og ligge med aktierne indtil tiderne blev bedre.

Markedsdeltagere mener at Ebners problemer sætter ABB i spil som opkøbskandidat.

Efter at fusionen mellem Honeywell og General Electric (GE) fik nej fra EU komissionen ses ABB nu som den perfekte partner for GE.

Gælden i ABB skal ned, og meget hænger på om det lykkes at sælge forretningsområdet Structured Finance. Der peges på GE, som køber. Ellers er ABB tvunget til at sælge olie- og gasvirksomheden, men der er få købere.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også
Top job