NeuroSearch og Abbott forlænger forskningssamarbejde

NeuroSearch A/S og Abbott Laboratories har fredag offentliggjort, at de har forlænget samarbejdsaftalen om forskning, udvikling og kommercialisering af nye stoffer til behandling af forskellige sygdomme i det centrale og det perifere nervesystem.

Aftalen giver Abbott eksklusive salgsrettigheder i hele verden til stoffer, der udvikles under de to selskabers samarbejde.

Forlængelsen af aftalen afspejler samarbejdets hidtidige succes. Der er valgt en præklinisk udviklingskandidat til behandling af smerte, og kliniske studier forventes påbegyndt i 2003.

- Det har været et meget vigtigt mål for os at nå dette udviklingsstadie, siger administrerende direktør for NeuroSearch Jørgen Buus Lassen.

- Abbott beskæftiger sig med forskning inden for neurovidenskab og har den nødvendige ekspertise til at bringe denne lægemiddelkandidat frem til markedet.

NeuroSearch og Abbott indgik aftalen i 2000. Selskaberne arbejder sammen i den prækliniske fase, og Abbott vil være ansvarlig for den kliniske udvikling af stofferne. Ifølge aftalen yder Abbott forskningsfinansiering til NeuroSearch. Desuden skal Abbott betale milepælsbetalinger til NeuroSearch for hvert stof, der udvikles samt royalties af salget.

Fremskridtet i samarbejdet med Abbott ændrer ikke NeuroSearch's forventninger for regnskabsåret 2002.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også
Top job