EL vil have pensionskasserne til at bygge mere

Enhedslisten vil fremsætte forslag om, at pensionskasserne skal opfylde en årlig byggekvote som en del af deres samlede investeringer.

- Regeringen vil nu forsøge at købe pensionskasserne til at bygge nye boliger ved at give dem økonomiske fordele i milliardklassen. Men det er helt hen i vejret, hvis pensionskasserne nu skal belønnes for at løse den byggeopgave, som de for længst frivilligt burde være gået i gang med. Kasserne bør være glade for, at de overhovedet kan få lov at bygge, siger Enhedslistens boligordfører Keld Albrechtsen.

- Og når man ser, hvordan de bortøder milliarder i aktiespekulationer, så er det på tide, at en del af kassernes penge bindes i dansk boligbyggeri, hvor vi kan være sikre på at pensionsmidlerne står godt og trygt - også om 40 år. Samtidig nyder pensionskassernes egne medlemmer jo også fordelen af, at de i fremtiden kan få noget at bo i.

Enhedslistens lovforslag kommer til at gå ud på, at pensionsbranchen pålægges at placere 3 mia. kroner om året i jord og fast ejendom. Det betyder en årlig boligtilvækst på ca. 2.000, idet der fastsættes et loft på anskaffelsessummen på kr. 14.000 pr. m2 og 1.450.000 pr. bolig.

Dette betyder, at der lægges et loft over huslejen, og det skal sikres, at de nye ejendomme ikke kan udstykkes og sælges som ejerlejligheder.

Samtidig skal kommunerne have anvisningsret til boligerne efter samme regler, som gælder i det almene byggeri.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også
Top job