Mellemlange obligationer synes attraktive

Den amerikanske forbundsbank valgte som forventet at holde den styrende rente uændret med mulighed for at lempe pengepolitikken yderligere, såfremt økonomien viser nye svaghedstegn.

Markedet forventer i øjeblikket rentesænkninger på ca. 0,5 procentpoint i USA og stort set ingen ændringer i Europa. I den forbindelse ser Finansbanken større risiko for, at de amerikanske obligationsinvestorer bliver skuffede end det modsatte og anbefaler derfor fortsat mellemlange obligationer med gennemsnitlige restløbetider på 2-4 år, fremgår det af Børs Hot-line.

Når det er sagt, medgiver Finansbanken, at der ikke er stærke tegn på en virkelig konjunkturvending i opadgående retning.

Detailsalget i juli måned viste godt nok en stigning på linie med det forventede, men salg af nye biler finansieret med favorable kreditordninger bidrog med en betydelig del af fremgangen. Det kan dog også tolkes positivt, at borgernes tillid til fremtiden er så stor, at man er villig til at øge forbruget med udgangspunkt i øget gældsætning, men den øgede gældsætning udgør en risiko for holdbarheden i forbrugernes købekraft.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

Læs også
Top job