40 banker bliver tilsluttet e-Boks

I løbet af efteråret bliver det muligt for yderligere en kvart million netbankkunder at få deres kontoudtog fra banken i e-Boks. Dermed tilbyder e-Boks mere end 900.000 danskere, at de kan modtage bankens rudekuverter i den sikre, digitale postkasse.

Kontrakten mellem BEC (Bankernes EDB Central) og e-Boks betyder, at bankerne under BEC i løbet af efteråret kan tilbyde deres netbankkunder at modtage rudekuverter i e-Boks.

BEC oplever, at der er en stor stigning i antallet af kunder, der ønsker at bruge netbank og har derfor indgået rammeaftalen med e-Boks, som gør det muligt for bankerne bag BEC at tilslutte sig fra oktober 2002. Dermed får de 235.000 netbankkunder i de 40 banker bag BEC mulighed for fremover at modtage rudekuverterne i elektronisk form.

e-Boks opbevarer alle dokumenterne sikkert, og det er nemt at få en oversigt over, hvilke dokumenter, der ligger i e-Boks. Skulle bankkunden ønske sig et print af kontoudtoget, så sker det med et enkelt klik.

- Aftalen mellem BEC og e-Boks er en milepæl for e-Boks. Nu får vi endnu en række banker med, og vi er tæt på at tilbyde en million danskere, at de kan få deres kontoudtog i den sikre, elektroniske rudekuvertknuser, som e-Boks er, siger Henrik Andersen, adm. direktør, e-Boks.

e-Boks er en sikker postboks på internettet, hvor borgerne har mulighed for at modtage en række dokumenter, som hidtil er kommet som rudekuverter. Det er for eksempel kontoudtog fra bankerne, benzinregningen og rudekuverter fra kommunen.

I forvejen har 600.000 danskere mulighed for at få post i e-Boks fra Danske Bank og BG Bank, som har været tilsluttet siden åbningen af e-Boks i november 2001.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også