Handelsbanken: Stabile amerikanske juni-nøgletal

Usikkerheden omkring udviklingen på aktiemarkederne vil fortsat dominere, men en stabilisering her ventes at medføre stigende renter over de kommende uger, skriver Handelsbanken i en kommentar til denne uge på de finansielle markeder.

Vigtigste tal den kommende uge bliver ISM-indeksene og arbejdsmarkedsrapporten fra USA, der ventes at understøtte vurderingen af, at opsvinget er godt i gang - i USA. ECB ventes at fastholde de ledende renter på ugens møde.

Såvel ISM-indekset som ISM non-manufacturing indekset ventes at udvise en lille tilbagegang efter flere måneder med markante stigninger. De vil dog fortsat indikere, at væksten i USA er godt i gang, således er niveauerne for indeksene på linie med niveauerne i 1999 og starten af 2000.

Arbejdsmarkedsrapporten fredag vil vise, at der igen er fremgang i antallet af nye jobs uden for landbruget, men det er endnu for tidligt i opsvinget at forvente en markant stigning i beskæftigelsen. Lønningerne vurderes at fortsætte med at stige med 0,2-0,3 pct. som i de foregående måneder. Alt i alt tal der peger på et solidt opsving i amerikansk økonomi.

Den danske valutareserve ventes at være næsten uforandret i juni, hvilket bør få Nationalbanken til at fastholde det nuværende rentespænd til ECB på 30 bp. Industriens ordreindgang og salg for maj vurderes at vise en fremgang i forhold til de foregående måneder.

Der ventes ikke isolerede danske nyheder som kan ændre markant ved den nuværende rentespænd til Euroland, hvorfor de danske renter ventes at følge de udenlandske op i de kommende uger.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også