Industri-barometer steg pænt i juni

Industribarometeret DIKI fra Dansk Indkøbs- og Logistik Forum steg i juni med 4,9 p.p. til 59,0 pct. fra 54,1 pct. i maj og viser med en værdi over 50 pct. stigende aktivitet i industrisektoren for tredje måned i træk efter fem måneder med værdier under 50 pct. 59,0 pct. er den højeste værdi siden juni 2001.

Værdien i juni er resultatet af fremgang i fire af de fem indeks, som indgår i DIKI: indeks for produktion/output, indeks for nye ordrer, indeks for leverandørers leveringstid (inverteret) og indeks for lager af indkøbte produkter. Kun indeks for beskæftigelsen viser tilbagegang.

Industribarometret er ikke sæsonkorrigeret. Værdien af DIKI for juni måned er sædvanligvis væsentligt højere end værdien for maj, hvorfor en sæsonkorrigeret værdi af DIKI for juni i år ville have vist en del mindre fremgang end den aktuelle stigning.

Indeks for produktion/output steg i juni med 6,1 p.p. fra en værdi i maj på 56,1 pct. til 62,2 pct., den højeste værdi siden juni 2001, svarende til pænt stigende produktion.

Ud af de sidste 36 måneder har indekset nu vist værdier over 50 pct. i de 31. 35 pct. af virksomhederne meldte i juni om større produktion, mens 10 pct. af virksomhederne meldte om lavere produktion.

(www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)..

BRANCHENYT
Læs også