Ericsson er blevet højrisikoaktie

De små aktionærers tiltro til Ericsson er fortsat ubrudt, til trods for kursfaldet efter meddelelsen om emission i aktien

Private investorer er fortsat med at købe Erikcsson-aktier, fremgår det en statistik fra Netmægleren Avanza, skriver Svenska Dagbladet.

Privatpersoner har i gennemsnit 30 pct. flere Ericssonaktier end de havde før faldet i Ericssonaktien i slutningen af april.

- Det her er urovækkende. De små aktionærer har ikke forstået at Ericsson er blevet en højrisikoaktie. De tror aktien er billig. 65 pct. af vores kunder har allerede størstedelen af deres beholdninger i telekom og nu øger de risikoen endnu mere, siger Claes Hemberg informationschef på Avanza og fortsætter, Derfor råder vi vores kunder til at sprede risiciene ved at investere i andre brancher.

Det er svært at opgøre, hvor meget små investorer har tabt, men det handler formodentligt om muligvis hundreder af milliarder svenske kroner. Tabet siden topnoteringen i marts 2000 kan opgøres til ca. 1.250 milliarder SEK. I 1998 havde selskabet 150.000 aktieejere i Sverige modsvarende 750.000 i dag, ifølge selskabets egne opgørelser. (Leveret af: www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)

BRANCHENYT
Læs også