Ericsson og Nokia har 14 mia DKK i klemme hos Mobilcom

Den tyske mobiltelefonoperatør Mobilcom trues af konkurs efter at France Telekom har klippet båndene til selskabet

Krisen truer med at falde tilbage på Ericsson og Nokia, der opgives at have lånt Mobilcom knapt 14 mia. DKK, fremgår det af den svenske netavis FinansVision.

Meddelelsen om at France Telcom, med en ejerandel på 28,5 pct. af selskabet afbryder det to år gamle samarbejde fik aktiekursen på Mobilcom til at halveres. Allerede fra morgenstunden falder aktiekursen yderligere 14 pct.

France Telecoms beslutning kan udløse en finansiel krise for Mobilcom, idet France Telecom har stået, som garant, overfor bankerne. Mobilcom har en gæld på 60 mia. EUR, hvoraf 4,7 mia. EUR forfalder senere på sommeren. Wall Street Journal vurderer at Mobilcom kan gå konkurs.

Ifølge oplysninger i den tyske avis Handelsblatt har Nokia 10 mia. SEK til gode og Ericsson 7 mia. SEK. Tallene kan ikke bekræftes af Ericsson.

- Vi har ingen kommentarer omkring det for øjeblikket, men følger situationen nøje, siger Åse Lindskog pressechef hos Ericsson. (Leveret af: www.netposten.dk - email: netposten@netposten.dk - tlf.: 33 33 99 26)

BRANCHENYT
Læs også