Finansiel terror

Joe Allbritton er ikke begejstret. Den 79-årige milliardær er havnet i en position, der må anses for alt andet end passende for en nobel forretningsmand og mangemillionær med respektindgydende forbindelser til det britiske kongehus. Allbritton er kort og godt blevet en varm kartoffel i Washington D.C.'s finere cirkler.

Igennem mere end et halvt år har juvelen i hans samling af virksomheder, Riggs National Bank, ifølge amerikanske erhvervsmedier været genstand for politimæssig efterforskning - mistænkt for bl.a. medvirken til finansiering af terrorisme.

Sagen er vokset ud af den kendsgerning, at Riggs National Bank i årevis har været bankforbindelse for de fleste udenlandske ambassader i Washington, heriblandt den saudiske. Forbundspolitiet FBI's undersøgelser i kølvandet af terrorangrebene på New York og Washington 11. september 2001 har afdækket, at Riggs-folkene i den egenskab vist har været lovligt lemfældige med kontrollen af de kunder, der har transporteret store summer gennem bankens systemer...

Læs også