Lige til øllet

Først var der tre. Så var der to. Og nu er der kun en enkelt tilbage i gamle Carlsbergs familie af strategiske støttepædagoger på det globale ølmarked.

Sidste år røg den danske bryggerikæmpe uklar med sin asiatiske partner, den thailandske whiskymagnat Khun Charoen. En dyb og gensidig mistillid mellem de to parter om hvem, der havde i sinde at kuppe hvem i kampen om magten over det fælles selskab, Carlsberg Asia, endte i en dramatisk skilsmisse. Retten skal nu gøre boet op efter den alliance, som blev søsat for tre år siden med løfter om, at Charoen skulle tilføre Carlsberg tiltrængt viden og dynamik på det hastigt voksende asiatiske marked.

I sidste uge kulminerede så en langvarig magtkamp med den norske partner og 40 pct. aktionær i Carlsberg Breweries, Orkla, i endnu et dramatisk brud. Carlsberg må dykke dybt i såvel sine egne som børsmarkedets og i særdeleshed bankforbindelsernes lommer for at købe den "besværlige" medejer ud. Tilbage i den nære familie er nu kun den britiske bryggerikoncern Scottish & Newcastle, der har svoret troskab og står ved sin halvpart i Carlsbergs russiske succesvirksomhed BBH...

Læs også