Lad dig ikke lokke af Phishing forsøg

Phishing er for mange danske brugere stadig et forholdsvis ukendt fænomen. Og godt for det. Denne klumme sætter fokus på begrebet Phishing. Vi giver en beskrivelse af betydningen bag Phishing og giver gode råd til hvordan man undgår at blive lokket af de mest almindelige Phishing tricks.

Phishing er i kraftig fremgang. Alle tal bekræfter, at der måned for måned registreres flere og flere forsøg på Phishing. Begrebet Phishing (i få tilfælde kendt som "carding" eller "brand spoofing") er dannet af ordene: "fishing" og "phony". Ordet blev opfundet af en gruppe hackere i 1996, som anvendte teknikken til at franarre brugere deres AOL brugernavne og passwords.

Oversat til dansk "Fishing" = fiskeri, efter ofre, som bider på krogen og lader sig lokke og "Phony" = falsk. Phishing handler altså om, at sende e-mail til et stort antal tilfældige modtagere, afvente at disse lokkes til at bide på krogen og indtaste sensitive oplysninger på en falsk hjemmeside. Problemet opstår altså fordi en flok mennesker forsøger at lokke godtroende brugere til at opgive deres brugernavne og passwords, kreditkort oplysninger og diverse pinkoder med det formål, at misbruge disse data til at frarøve ofret penge eller stjæle personens digitale identitet..

Læs også