0

Millioner til nye jysk-fynske it-projekter

Videnskabsminister Helge Sander har godkendt fem ansøgninger om projektmidler under den jysk-fynske it-korridor, hvor formålet er at støtte videnspredning inden for it til mindre og mellemstore virksomheder.

De tre projekter og to for-projekter kan med privat medfinansiering fremvise et samlet budget på ca. 15 mio. kr.

- Der er grund til at være tilfreds med den geografiske spredning af projekternes virksomheder. Et mål med it-korridoren er at sprede virksomhedsrelevant it-viden og styrke væksten i områder uden egne it-videninstitutioner, siger Helge Sander i en pressemeddelse fra ministeriet.

Et af de støttede projekter sigter mod at skabe en praktisk anvendelig metode til at udvikle små, indlejrede it-systemer til eksempelvis styring og proceskontrol.

- Udvikling af denne type systemer kræver en tæt dialog mellem eksperter fra flere, forskellige områder. Derfor er det en stor hjælp for mange virksomheder, hvis der etableres en dokumenteret standardproces til disse projekter, siger Helge Sander.

Projektet har fået bevilget 2,7 mio. kr. i støtte. Handels- og Ingeniørhøjskolen (HIH) i Herning er projektets tovholder og samarbejder med blandt andet B&O Medicom i Struer, LIAB Electronics i Støvring, kk-electronics i Herning og CIM Electronics i Hasselager.

Et andet projekt sætter fokus på virksomheders samarbejde om produktudvikling over internettet. Den ydes 3,0 mio. kr. i støtte til dette projekt, som Center for Industriel Produktion ved Aalborg Universitet står for i samarbejde med blandt andet Vestas i Ringkøbing, Licentia i Thisted, Vald. Birn Jernstøberi i Holstebro, B6 i Sæby, Dolle i Frøstrup, Innovation Lab Katrinebjerg i Århus og fire teknologiske informationscentre (TIC?ere).

Der ydes 825.000 kr. i støtte til et projekt, som skal give praktiserende læger hurtig adgang til ny, relevant viden. Forskningsenheden for Almen Medicin ved Syddansk Universitet udvikler i samarbejde med blandt andet Acure i Århus, Praktiserende Lægers Organisation og Vejle Amt en søgbar database over opdaterede vejledninger.

Det er tredje gang, der uddeles midler fra puljen til projekter, der skal opfylde konkrete udviklingsbehov i virksomhederne. Der kan søges fire gange årligt til og med 2005. Næste ansøgningsfrist er den 1. maj i år, oplyser ministeriet.

JP

BRANCHENYT
Læs også