Svenske Letsbuyit konkurs

I et formodet sidste forsøg på at redde stumperne begærede internet-bazaren Letsbuyit i går sin svenske virksomhed sat i konkurs. Dermed slukkes endnu en af de falmede stjerner på den svenske internethimmel - som tidligere bl.a. Boxman (CD'er) og Boo.com (mode).

Letsbuyit blev grundlagt foråret 1999 af bl.a. de svenske internetguruer Johan Staël von Holstein og Jesper Jos Ohlsson. Tanken var at skabe en slags internationalt forbrugersamvirke, som takket være mængden af købere kunne presse prisen på stereoanlæg, cykler, kuglepenne, slalomski, tandbørster og alt muligt andet ned til et minimum. I løbet af få år skulle omsætningen være over syv milliarder kroner på årsbasis, hed det.

Investorerne stod i kø for at være med, og det lykkedes at hente over en milliard kroner i risikokapital forud for en noget panisk børsintroduktion på det tyske Neuer Markt i juli 2000, da gassen allerede var ved at gå af internetballonen. Siden da er Letsbuyit skrumpet og skrumpet, mens spekulationerne om en forestående konkurs har afløst hinanden...

BRANCHENYT
Læs også