Forhandlere til tænkepause - igen

Skal der flere penge i lønposen, eller er vi klar at sige nej til fagforbundenes krav med risiko for en storkonflikt? Det er i grove træk temaet for et møde i Dansk Arbejdsgiverforening, DA, onsdag formiddag, erfarer Ritzau. Her vil arbejdsgiverne diskutere forhandlingerne om nye overenskomster på transportområdet, hvor Handel, Transport og Service, HTS, forsøger at enes med 3F om ny overenskomst for 42.000 havnearbejdere, chauffører og lagerarbejdere.

HTS og 3F blev onsdag morgen klokken seks sendt til en kort tænkepause af forligsmand Asbjørn Jensen. Parterne skal mødes igen klokken 13 for at se, om der kan komme gang i forhandlingerne. Derfor er den korte tænkepause ifølge arbejdsmarkedsforsker Jesper Due ikke nogen overraskelse.

- HTS og de andre arbejdsgivere skal tilbage i DA?s ledelse og drøfte situationen. Det kan tages som udtryk for, at man er parat til at ændre mandatet, så forhandlingerne kan komme videre. Der er også den mulighed, at man vil fortsætte den linje, som forhandlerne har kørt efter indtil nu, vurderer arbejdsmarkedsforsker Jesper Due...

BRANCHENYT
Læs også