Nyt aktiefald på Københavns Fondsbørs

Kraftige aktiefald i Asien sendte fra fondsbørsens åbning tirsdag det danske aktieindeks C20 i minus trukket ned af blandt andet Danske Bank og Vesta. Også Topdanmark faldt med omkring fire procent og Carlsberg med omkring 3 procent. Det samlede fald i C20-indekset var omkring 2,6 procent kort efter, at aktiehandlen begyndte på Københavns Fondsbørs. Siden rettede aktierne sig lidt til et fald omkring 2 procent.

Den fornyede nervøsitet på markederne kommer efter stigende uro omkring det amerikanske lånemarked, som risikerer at dæmpe væksten i amerikansk økonomi, og det førte natten til onsdag i store kursfald i Asien. Europa og Danmark fulgte trop, men ifølge Danske Banks cheføkonom Carsten Valgreen skyldes de aktuelle fald i aktiemarkederne en naturlig korrektion i markedet snarere end krisen på det amerikanske boligmarked.

- Det er så den knage, man har hængt hatten på. Men i virkeligheden er det nok mere en naturlig korrektion, der er gang i på et aktiemarked, der er steget syv måneder i træk. Situationen nu minder meget om den, vi havde i sommeren 2006, siger Carsten Valgreen til RB-Børsen...

BRANCHENYT
Læs også