Advarer mod økonomisk overophedning

Nationalbanken frygter for en skadelig overophedning af dansk økonomi. Banken tvivler på, om Danmark kan skaffe arbejdskraft nok til at ride med på den langvarige internationale højkonjunktur, og nationalbankdirektør Nils Bernstein opfordrer regeringen til at føre en strammere finanspolitik.

- Regeringen bør gøre regnebrættet op i forbindelse med finansloven for næste år og sikre en fornuftig balance i økonomien. Hvis vi bærer os fornuftigt ad, kan vi drage fordel af en tilsyneladende langvarig international højkonjunktur og være stærkere stillet til at møde nedgangen, når den kommer. Det er nu i gode tider, vi skal forberede os på de dårlige tider, sagde Nils Bernstein på et pressemøde tirsdag.

Nationalbankdirektøren vil ikke mere konkret ind på, hvilke instrumenter regeringen skal spille på for at sikre den fortsatte vækst. Det blander han sig ikke i. Men advarslen til regeringen er kraftig nok. Ud over at stramme livremmen ind i det offentlige forbrug, er der behov for en reform af arbejdsmarkedet og mere import af arbejdskraft...

BRANCHENYT
Læs også