SiD-velkomst til nye EU-borgere

Formanden for bygningsarbejderne i SiD, gruppeformand John Larsen, benyttede arbejdernes internationale kampdag til at byde borgerne i de ti nye EU-lande velkommen i det europæiske fællesskab.

- Bygningsarbejdere har alle dage været vant til at rejse efter jobbene. Danske håndværkere har rejst og rejser ud, og vi får omvendt besøg af fremmede bygningsarbejdere. Det er imidlertid helt afgørende, at de nye kolleger respekterer dansk lovgivning, danske regler og danske overenskomster. Gør de det, bliver de budt velkommen på vore byggepladser. Derimod vil vi af al magt og med alle midler bekæmpe fidusmagere og plattenslagere, uanset om de er danske, polske, lettiske eller hvor de måtte komme fra, sagde John Larsen på et 1. maj-møde i Gørlev.

- Vi har med udnyttelse af illegal arbejdskraft set, at der er mennesker, der ikke går af vejen for at udnytte andre mennesker. Og der vil uden tvivl komme flere til - måske især i begyndelsen, hvor det skal afprøves om man kan score hurtige gevinster ved import af billigt arbejdskraft. Men jeg mener, at vi i byggefagforbundene er klædt på til at klare opgaven, sagde John Larsen, der ikke tror på scenariet om de store horder, der kommer stormende over Danmarks grænser...

Læs også