Fiskerikrisen halverer Danmarks Fiskeriforening

Den alvorligste krise i dansk fiskeri i årtier slår nu også igennem i fiskernes organisation, Danmarks Fiskeriforening, som fyrer 21 af de i alt 35 ansatte i foreningens to afdelinger i København og Esbjerg.

I forbindelse med den hidtil hårdeste sparerunde nogensiden i foreningen lukkes desuden afdelingen i Esbjerg per 1. september,. Afdelingen i København skæres ned til et lille sekretariat. I stedet samles fiskeriforeningen i en enkelt afdeling i Taulov nord for Kolding, hvor Fiskernes Producentorganisation i forvejen har til huse.

- Da vi lagde budget i november sidste år, var vi klar over, at der ville blive underskud i 2004. Men siden har tilbagegangen i medlemstallet været meget voldsommere, end vi budgetterede med. Vi var derfor tvunget til at handle for at undgå kollaps i foreningen. Hvis vi ikke havde gjort noget, ville vi have stået med et underskud i 2004 på fire mio. kr. Nu er målet i stedet at komme ud med et nul i 2005, siger Danmarks Fiskeriforenings direktør, Niels Wichmann, til Ritzau...

BRANCHENYT
Læs også