Taxibranchen kører i bakgear

Taxibranchen er ramt af tilbagegang. Antallet af kørte kilometer er faldet med 4,7 pct. de seneste to år, og antallet af kørte kilometer med kunder er faldet med hele 7,5 pct.

»Der bliver færre ansatte pr. bil, og flere og flere taxi-vognmænd må selv bag rattet for at holde forretningen i gang. Alle, både vognmænd og chauffører, må arbejde længere for at holde indtjeningen på status quo, hvis det overhovedet er muligt. I mange byer må man kigge langt efter kunderne, som der er blevet færre af. Det rammer også os, når det går skidt med økonomien,« siger John Lindbom, formand for Arbejdsgiverforeningen for Taxivognmænd i Danmark, ATD. Det er en medlemsforening i HTS Arbejdsgiverforeningen. ATD repræsenterer 300 af de største vognmandsforretninger i Danmark.

Selv om antallet af bevillinger i hovedstadsområdet er faldet med 200 i de seneste to år, svarende til cirka 8 pct., er der fortsat problemer med indtjeningen. Tendensen bekræftes af et stigende antal konkurser blandt taxivognmændene...

BRANCHENYT
Læs også