Vismænd: Arbejdsgivere skal belønnes for praktikpladser

De økonomiske vismænd langer hårdt ud efter regeringens finanslovaftale om en reform af erhvervsuddannelserne. Den vil ikke få virksomhederne til at oprette flere praktikpladser til de unge og løser dermed ikke det grundlæggende problem, fastslår vismændene i deres rapport, der blev offentliggjort tirsdag.

Planen om at skære antallet af elever i skolepraktik ned fra 5000 til 1200 vil ifølge vismændene ikke løse problemet med de mange unge, der mangler en læreplads. Tværtimod kan det betyde, at unge fravælger erhvervsuddannelserne eller helt opgiver at få en uddannelse, advarer de i vismandsrapporten. De foreslår i stedet for en ny model, hvor arbejdsgiverne belønnes efter, hvor mange praktikpladser de opretter.

- Med finanslovens aftale om skolepraktik tilskyndes virksomhederne ikke til at oprette flere praktikpladser i forhold til det nuværende system. Flere praktikpladser kunne fremskaffes ved økonomisk at belønne virksomheder, der opretter praktikpladser, skriver vismændene i rapporten...

BRANCHENYT
Læs også