S foreslår nyt statsligt olieselskab

Socialdemokratiets energiordfører Svend Auken er klar til at søsætte nyt offentligt olieselskab, hvis regeringen fastholder en fuld privatisering af det statsejede DONG.

DONG risikerer at få konkurrence fra et nyt statsligt olie- og gasselskab, hvis regeringen insisterer på en fuld privatisering af det i dag statsejede gasselskab. Det er Socialdemokratiet, som er klar med et forslag om at afskære DONG fra at få en ejerandel i DUC, hvis A.P. Møller som del af en aftale omkring en højere beskatning af olie- og gasudvindingen i Nordsøen lukker staten ind som medejer af DUC. Forslaget risikerer at marginalisere DONG i den danske del af Nordsøen, hvor DUC-partnerne A.P. Møller, Shell og Texaco sidste år stod for 82,1 pct. af olieudvindingen.

»Jeg er ikke overbevist om, at det skal være DONG, der skal have en statslig ejerandel i DUC. Hvis man ikke opgiver tanken om en privatisering, så bør man som udgangspunkt ikke give andelen til DONG. I stedet burde man placere en statslig ejerandel i et andet, nyt selskab,« fastslår energiordfører Svend Auken (S)...

Læs også