Folkeskolen uforberedt på mange børn af indvandrere

For folkeskolen står over for at skulle modtage en så stærkt voksende andel af indvandrerbørn, uden at lærerne har reelle forudsætninger for at undervise i multietniske klasser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at elever med indvandrerbaggrund vil vokse støt. I fjor havde således 14 procent af alle nyfødte i Danmark en mor med indvandrerbaggrund. Og i nogle kommuner på den københavnske vestegn var det næsten halvdelen af alle nyfødte - 44, 4 procent i Albertslund og 44,1 procent i Ishøj, mens det i København var 25,3 procent.

- Tallene viser en så enorm vækst i antallet af tosprogede elever, at det kalder på øjeblikkelig handling fra politikernes side. Folkeskolen i dag er overhovedet ikke forberedt på de fundamentale ændringer i elevsammensætningen. Og det er særlig alvorligt, fordi internationale skolesammenligninger viser, at det danske skolesystem hverken formår at skabe gode resultater for førstegenerations indvandrere eller for deres efterkommere, siger professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitet...

Læs også