DONG vil støvsuge Nordsøen for olie

Hvis det står til det statslige olie- og gasselskab DONG, skal den danske del af Nordsøen i de kommende år "støvsuges" for olie fra små oliefelter, der hidtil har været urentable, men som med en ny udvindingsmetode kan gøres til gode forretninger.

Det er nemlig slut med de store fund. Det er husmændenes tid i oliebranchen, og nu drejer det sig om at udnytte de små felter, sagde DONG's administrerende direktør, Anders Eldrup, da DONG i dag drejede op for oliehanen på de to nye oliefelter Nini og Cecilie 250 kilometer ude i Nordsøen.

Olieforekomsterne i Nini og Cecilie er for små til, at det kan betale sig at udvinde olien fra to store, bemandede produktionsplatforme. Derfor har DONG som operatør brugt en ny teknik, hvor olien produceres med små, ubemandede platforme. Herfra føres olien via rør i havbunden til den ældre, bemandede produktionsplatform Siri, hvor den bearbejdes og udskibes. Siri fungerer så at sige som en støvsuger, så man udvinder olien i et større område omkring platformen...

Læs også