Smedenes formand lægger hammeren

Der er lagt i kakkelovnen til en ordentlig afskedssalut, når Max Bæhring på søndag går på talerstolen og afgiver sin sidste mundtlige beretning som formand for Dansk Metal. Ikke under to timer, lover smedeformanden. Og så plejer det at holde.

Det er en af de tunge drenge både i dansk fagbevægelse og i samfundsdebatten, der takker af. Under sine 12 år i formandsstolen for ca. 150.000 smede, maskinarbejdere, søfolk og IT-ansatte og som chefforhandler for de ansatte på det toneangivende industriområde har Max Bæhring sat sit klare fingeraftryk på mange lønmodtageres hverdag.

Han har bragt pensionsindbetalingen op på ni pct. for alle ansatte i industrien. Han har været med til at sikre fuld løn under barsel, og senest kom den sjette ferieuge i hus. De decentrale lønforhandlinger er også Max Bæhrings værk. Og endelig var det ham, der slog til og indgik det bedste sponsorat, et fagforbund nogen sinde har haft, da han overtalte Metals ledelse til overtage håndboldpigerne fra KAD på et tidspunkt, da de fleste stadig mente, at livet var for kort til kvindehåndbold...

BRANCHENYT
Læs også